Ett galleri av Artiklar

Varmt välkommen till våra artiklar, ett nav för nyfikenhet här på Mestro. Här delar vi med oss av det senaste inom energiuppföljning, hållbarhetsrapportering, regulatoriska krav och självklart en hel del om data, både energi och hållbarhetsrelaterad sådan. 

Häng med, allt väntar på dig här nedanför!

Vinnare och förlorare under COP28
Artiklar

Vinnare och förlorare efter 13 dagar COP28

På andra sidan COP28 väntade både bättre och sämre nyheter. Klart står att olika viljor och tolkningar fortfarande stångas om vilken som för Mamma Jord är den bästa vägen framåt. Här för att försöka nysta ut det trassliga garnet står vi på Mestro – redo att försöka särskilja mellan vinnare och förlorare, framsteg och snedsteg och dragkrafterna som styr det globala hållbarhetsarbetet.

Läs mer »
Strategisk hållbarhetsrådgivning
Artiklar

Strategisk hållbarhetsrådgivning – Ett länge efterlängtat steg i våra kunders hållbarhetsresa

Mestro har i över 18 år arbetat för att effektivisera energianvändningen i våra kunders fastigheter. Under åren har mycket förändrats. Möjligheterna har blivit fler men det har också utmaningarna i form av både ökade regulatoriska krav och volatila energipriser. För att kunna tillgodose fastighetsägares behov har vi därför valt att ta nästa steg i vårt kunderbjudande. Från och med idag kommer Mestro erbjuda strategisk hållbarhetsrådgivning.

Läs mer »
Dubbel väsentlighetsanalys eller dubbel materialitet.
Artiklar

Dubbel väsentlighetsanalys – tunga axlar inför CSRD:s intåg

Det är drygt sju veckor kvar tills 2024, året då nya Corporate Sustainability Reporting Directive träder i kraft. För bolagen som omfattas av rapporteringskraven är en nyhet mer omtalad än många andra. Vi talar såklart om den dubbla väsentlighetsanalysen och dess krav på finansiella offentliggöranden. Häng med när vi tittar närmare på detta rapporteringskapitel av risker, påverkan och strategi – allt för att besvara frågan om hur företagens övergångsperiod kommer se ut!

Läs mer »
IFRS S1 och IFRS S2
Artiklar

IFRS S1 och IFRS S2 – Med ISSB ska det gå!

I somras publicerade IFRS sina nya globala standarder för hållbarhetsrapportering – en händelse som på omvägar påverkar hållbarhetsrapporteringen för en mängd svenska bolag. Vi ska gå igenom vad som ingår, vad konsekvenserna är och vad ISSB-standardernas roll är på den europeiska hållbarhetsresan. Låt oss vandra på stigen där förkortningarna ligger utspridda som stenar, och vi ska vända på allihopa!

Läs mer »
Datastyrning – Nu och framåt!
Artiklar

Datastyrning – Värdefulla tillgångar och nödvändiga processer i den digitala eran

Data Governance, eller datastyrning, är en term som hörs allt oftare. Inte minst inom energidomänet där en fungerande datahantering inte bara kan sägas vara en del av kärnverksamheten, utan ett existensberättigande för en verksamhet förankrad i data. Hanteringen av sin egen och sina kunders data har med andra ord blivit måttstocken för bolag som vill framtidssäkra sin verksamhet. Vilka är riktlinjerna och hur fungerar datastyrning i en molnbaserad plattform likt Mestro? Häng med när vi reder ut frågetecknen!

Läs mer »
Data Governance Act & Open Data Directive
Artiklar

DGA, ODD och datastyrning uppe i molnet!

Den 24 september kom Data Governance Act på plats, ett lagstiftningsinitiativ som syftar till att öka tillgängligheten till data och övervinna tekniska hinder för vidareutnyttjande av data. Detta kräver ett ökat förtroende för datadelning samtidigt som detta förtroende måste förtjänas genom tydliga och säkra riktlinjer. För både oss och våra kunder är nyheterna med andra ord spännande. Häng med när vi tittar närmare på dagens krav på datastyrning och vad det betyder för ett bolag likt oss!

Läs mer »
Primärenergital – direkt i Mestro Portal!
Artiklar

Förenklade energianalyser och hållbarhetsinsikter med beräknade primärenergital

En ökad medvetenhet är nyckeln till förbättrad energieffektivitet och minskade kostnader. Med våra nya beräknade primärenergital får du en djupare förståelse för din fastighets samlade energianvändning. Detta innebär att du kan identifiera specifika områden där energianvändningen kan optimeras och effektiviseras, något som minskar driftskostnader och erbjuder er en tryggare ekonomisk grund.

Läs mer »
Det nya budgetverktyget är här!
Artiklar

Den förenklade budgeten – Gränssnittet mellan energi och ekonomi 

Välkommen till ert nya effektiva budgetarbete där all er data samlas och bearbetas i ett smidigt och kraftfullt system. Med vårt innovativa budgetverktyg har vi raderat gränserna för tidigare komplexitet och ineffektivitet, vilket sparar er oöverskådlig tid och ger er full kontroll över er ekonomi. Samla alla kostnadsposter på ett ställe, minimera överflödigt arbete och låt oss guida er genom en resa mot en enklare och mer produktiv budgethantering.

Läs mer »
ESRS 101
Artiklar

ESRS 101 – frågor och svar om den nya europeiska standarden för hållbarhetsrapportering

Mycket har hänt och mer kommer att hända. Den första augusti trädde den uppdaterade versionen av ESRS i kraft, ett faktum som kommer påverka de flesta bolag verksamma på den europeiska marknaden. De uppdaterade reglerna är omfattande och lyfter mer än någonting annat hållbarhet från något ofta abstrakt, till något konkret. Häng med när vi sätter oss ned med Mestros egna Camilla Lindberg, för att gå igenom allt du behöver veta om denna rapporteringsstandard med kraften att förändra det europeiska hållbarhetsarbetet.

Läs mer »

Ta del av det senaste från Mestrosfären!

Nyhetsbrev från Mestro

Här lägger vi en Iframe