Under Midsommar jobbar Mestros automatiska energiuppföljningssystem i bakgrunden.

 

Med den tryggheten önskar vi på Mestro en riktigt glad Midsommar! Utöver vårt kommande midsommarfirande, firar vi förnyade och nyavunna förtroenden hos befintliga och tillkommande kunder. Välkomna till en vår värld av lättförståelig energidata med vårt energiuppföljningssystem!

Kör nu försiktigt i trafiken. Tänk på att en välplanerad och lugn körning sparar in på bränsle och är betydligt säkrare för hela familjen. Här kommer några grundläggande tips för dig som inte är riktigt van vid att köra bränslesnålt:

  • Grundprincipen är att köra på högsta möjliga växel (och därmed lägsta varvtal). Hoppa därför över växlar. Från ettan till trean. Från trean till femman. Högsta växel kan ligga ifrån 50 km/h.
  • Låt bilen rulla utan gaspådrag i kraftigt medlut (vid mycket kraftigt medlut kan det löna sig att lägga växeln i friläge) och använd medlutskraften för att komma uppför i motlut. Undvik att accelerera i motlut.
  • Se till att bromsarna inte ligger på, bilen ska rulla lätt.
  • Jämnt tryck på gaspedalen. Så få inbromsningar med fotbroms och gaspådrag som möjligt.
  • Gasa inte för mycket och varva inte motorn i onödan.
  • Motorbromsa (släpp gaspedalen och växla ner) istället för att fotbromsa. Med motorbromsning stänger du av bränsletillförseln ner till 1 500 varv. Växla ner strax före 1 500 varv och behåll bränsleavstängningen.
  • För moderna automatväxlade bilar räcker det med att släppa gaspedalen så minskar styrenheten automatiskt bränsletillförseln nära noll varje gång. Dessutom gäller det att köra mjukt och att växla upp så tidigt som möjligt.
  • Måste du stanna mer än en minut, vid köbildning eller vid trafikljus, stäng av motorn.
  • Undvik farthållare på ojämna och backiga vägar.

Vill du veta mer om hur Mestros digitala energiuppföljning kan stötta företag mot mer bränslesnåla transporter? Då är du välkommen att kontakta oss direkt här, eller bara slå en signal så bokar vi in en träff!

 

Glad Midsommar!

Team Mestro