Gustav Stenbeck är miljöaktivisten som blev vd, riskkapitalist och affärsman.

En ganska ovanlig väg att gå vilket även gör att han har en ganska ovanlig syn på hur företag ska drivas och bli framgångsrika.

 

”Rollen som VD på Mestro var oemotståndlig”

 

I dag så är flera företag och stater i många fall jämnstora. NGO:er kan driva igenom sina största policyförändringar genom att arbeta aktivt med företagen. Det är alltså företagen som står i centrum för den innovativa utvecklingen som vår framtid kräver. Kärnan i den utvecklingen är startups och snabbväxande företag som är spjutspetsen i innovationen – i denna kategori finns Mestro och det är därför erbjudandet om rollen som VD på Mestro var oemotståndlig” säger Gustav Stenbeck.

 

Mestro är ett bolag med affärsidén att få företag att använda mindre energi. Att få översikt och kontroll över förbrukning och förbrukningsmönster i större fastighetsbestånd, är på en bra dag snårigt. På en dålig dag omöjligt. Mestro erbjuder en SaaS-plattform som automatiskt samlar in, systematiserar och visualiserar förbrukningsmönster – ofta i realtid.

 

”Jag var kund hos Mestro redan för fem år sedan, som hållbarhetschef på Nordic Choice Hotels. Arbetet med att prioritera resurser/../ gick från ytterst omfattande till busenkelt/../ besparingarna var omfattande”

 

Jag var kund hos Mestro redan för fem år sedan, som hållbarhetschef på Nordic Choice Hotels. Där använde vi Mestros plattform för att skapa ett helhetsgrepp på våra 190 hotell som inte hade varit möjligt utan Mestro. Arbetet med att prioritera resurser till högkonsumerande områden och hotell gick från ytterst omfattande till busenkelt. Besparingarna var omfattande, både på kostnadssidan, men framförallt i våra miljöbokslut” fortsätter Gustav.

 

Det är inte konstigt att Gustav återkommer till hållbarhetsfrågorna. Han jobbade från början på Greenpeace och där grundlades övertygelsen om att miljö- och hållbarhet är systemfrågor som inte kan behandlas vid sidan av affärsverksamheten. Som managementkonsult har han varit med och byggt upp hållbarhetsarbetet på företag och myndigheter som Försäkringskassan, Coca-Cola och Sodexo. Men Gustav har även en gedigen bakgrund inom IT- och Tech-sektorn där han både investerat i startups och startat nya bolag från scratch.

Den bakgrunden tar Gustav med sig in i Mestro som nu ska växa ytterligare – och Gustav vilar inte på hanen.

 

”Med ett sådant team, en sådan produkt och ett sådant resultat ser jag med stor optimism på framtiden”

 

Det finns en grym kompetens bakom vår ytterdörr på Brunnsgatan 9 och den kommer jag använda för att bygga vidare på. Vi har en state-of-the-art mjukvaruplatta och vi vet att Mestro spar våra kunder energi. Mycket energi. I snitt 15% utan andra investeringar inom 24 månader. I nära samarbeten och i kombination med andra investeringar, har vi sett reduceringar på 30% per energislag. Med ett sådant team, en sådan produkt och ett sådant resultat ser jag med stor optimism på framtiden” avslutar Gustav.

 

Mestro välkomnar Gustav Stenbeck som nu har tagit över rollen som VD!

Mestro – Använd mindre energi