Vi på Mestro, som GRESB-partners, var givetvis med och gästade då GRESB  anordnade ett event med Vasakronan och Fastighetsägarna i fredags den 28 september. Roxana Isaiu som är fastighetschef på GRESB berättade om nuläget för hållbarhet inom branschen och granskade nya trender från de årliga GRESB-utvärderingarna. Så spännande!

Till år 2030 måste till exempel alla nya fastigheter uppfylla nolleenergistandard, (Net zero energy building, Net ZEB) och till 2050 ska ALLA fastigheter kunna möta kravet. Se där! Vidare berättade Isaiu att Sverige har presterat bäst enligt deras mått och får då högst GRESB-score i Norden.

En annan spaning som vi tog med oss från seminariet var “Efficient, Resilient & Healthy”. Förutom miljö- och förbrukningsnyckeltal som visar på en fastighet- eller bolags energiprestanda och arbete blir det allt viktigare att redovisa hur “välmående” fastigheten eller bolaget är i form av de personer som arbetar med verksamheten och deras situation.

Mestro hjälper våra kunder inför deras GRESB-rapportering genom att tillhandahålla relevanta och tydliga fastighetsdata. Hör gärna av dig om du har några frågor kring GRESB. Eller något annat för den delen!

Tills nästa gång,

Teamet på Mestro